Cabinet veterinar pentru pisici

Pregătirea pisicii pentru vizita la veterinar

Când se gândesc la vizita unei pisici la veterinar, majoritatea se gândește direct la momentul consultației în sine. Din păcate, acesta este un moment adesea stresant pentru toți cei implicați: pisică, aparținător, veterinar.

Pisicile sunt de multe ori catalogate greșit ca fiind “agresive” sau “sălbatice” atunci când ajung la veterinar pentru consultație și manifestă un comportament asociat fricii (hâsâie, miaună foarte tare, vrea să se ascundă, încearcă să zgârie).

În realitate, fiecare pisică trece printr-o serie de factori de stres începând de acasă și până la cabinetul veterinar. Astfel, consultația în sine devine punctul culminant al stresului pentru pisică.

Cum putem minimaliza factorii de stres ai pisicii?

Obișnuirea pisicii cu cutia de transport reprezintă cel mai important și benefic mod de a minimaliza stresul vizitei la veterinar.

Pisicile învață repede dacă se folosesc recompense delicioase sau jucăriile preferate. Este important ca aparținătorul să aibă răbdare și să treacă gradual prin toți pașii de învățare prezentați mai jos.

Transportul în sine reprezintă o sursă enormă de stres, în special pentru pisicile care stau doar în interior. Brusc, se află în mișcare, cu zgomote și mirosuri străine în jur. Pisicile care au avut experiențe negative în trecut sau sunt foarte anxioase pot beneficia de substanțe anxiolitice înainte de vizita la veterinar.

Aceste substanțe se administrează în mâncarea preferată a pisicii cu 2 ore înainte de vizita propriu-zisă. Dacă pisica ta este anxioasă, menționează acest lucru la momentul programării și îți vom oferi toate informațiile necesare.

Cutia de transport poate să fie în sine un factor de stres pentru pisică. Din păcate, firmele care produc cuști nu au în vedere neapărat confortul și nevoile pisicii, ci mai degrabă designul și marketingul din spatele lui.

Cum ar trebui să arate o cutie de transport ideală?

Exemple de cuști recomandate de noi: